ensimmäinen ottelu

PS:n edustusjoukkue pelaa huomenna 3.2 Pietarsaaressa kello 18.00 alkaen harjoitusottelun Tellushallissa Jaron edustusjoukkuetta vastaan. Seuraavassa joukkueen päävalmentajan, Jari Pyykölän, mietteitä torstain ottelusta.

1. Huomenna vastassanne on aina yhtä rakas Pietarsaaren Jaro. Mitä ottelusta lähdetään hakemaan?
– Olemme panostaneet joukkueen kanssa viiden viikon ajan yhtäjaksoisesti fyysiseen harjoitteluun ja ottelu Jaroa vastaan on ensimmäinen yhteinen peli täysmittaisella kentällä – edes harjoituksissa emme ole pelanneet ”oikean” kokoisella kentällä. Harjoituksissa olemme ottaneet taktisia perusasioita esille vain muutamaan otteeseen, joten en aseta paineita sille, että joidenkin tiettyjen asioiden tulisi onnistua jo torstain ottelussa. Peli tuo vaihtelua pelaajille fyysisen harjoittelun vastapainoksi.

2. Joukkueen sisäisissä testiotteluissa käytitte sekä 4-4-2 että 4-3-3 taktiikkaa. Tulevatko kyseiset kaksi taktiikkaa olemaan käytössä myös torstain ottelussa?
– Ilmoitan joukkueen kokoonpanon pelaajille tuntia ennen ottelun alkua ja taktiikka tulee olemaan joko 4-4-2 tai 4-3-3. Molemmista vaihtoehdoista löytyy erilaisia variaatioita; 4-4-2 –taktiikalla pelattaessa esimerkiksi keskikenttämiehet voidaan asettaa ”timanttimuodostelmaan” 1-2-1 tai neljän miehen linjaan, 4-3-3 –taktiikalla pelattaessa voidaan käyttää kahta puolustavaa keskikenttämiestä tai vastaavasti kahta hyökkäävää keskikenttämiestä. Myös kentällä olevat pelaajat tuovat eri variaatioita peliin, sillä eri pelaajatyypit tuovat vaihtelevuutta pelin sisälle.

3. Edustusjoukkueen mukana oli viime viikolla harjoittelemassa irlantilainen Thomas Dunne. Pelaako hän torstain ottelussa?
– Ei pelaa. Thomas oli mukanamme yhden viikon ja homma kariutui fyysisiin testeihin. Hänen testituloksensa niin nopeus-, ponnistusvoima-, kestävyys- kuin lihasvoimatesteissä olivat yksinkertaisesti liian heikot. Jokaisen pelaajan VPS:n pelaajan pitää täyttää tietyt kriteerit.

4. Koska nigerialainen Okeke saapuu Vaasaan?
– Okeke tullee viikon tai kahden sisällä, heti kun asiat työlupaa ja viisumia koskien ovat kunnossa. Helmikuun aikana joka tapauksessa. Myös hänen fyysiset ominaisuutensa testataan ja testien tulokset vaikuttavat osaltaan siihen, tarjotaanko hänelle sopimusta vai ei.